~kokosowe* kluski leniwe z mielonego twarogu z truskawkami i jeżynami~
*z mąki kokosowej
Były takie pyszne, a zdjęcia jak na złość nie wyszły >.<
PRZEPIS /1 porcja/
~230g mielonego twarogu
~białko
~40-45g mąki kokosowej
~cukier/stevia
Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na noc do lodówki. Rano z ciasta zrobić wałeczek, kroić na kawałki i wrzucać kluski do gotującej się, lekko osolonej wody. Gotować ok. 1-2 minuty od wypłynięcia. Od razy po wyjęciu kluski będą bardzo miękkie i delikatnie, ale potem nieco stwardnieją :)
jak to nie wyszły?! mi się podobają strasznie, choć przyznam że kluski jeszcze bardziej :D
OdpowiedzUsuńZgadzam się!
UsuńZdjęcia są naprawdę dobre :) Aaa te kluski *.* Dobrze, że mam tą mąkę w szafce :D *.*
ja tak zawsze mam, że jak coś mi smakuje bardziej niż zwykle i zależy mi na dobrych zdjęciach to.. klapa! ;/ jednak twoje są bardzo dobre! mi się podobają :)
OdpowiedzUsuńa te kluski? to musi być genialne w smaku - nie ma innej opcji, trzeba po prostu spróbować! czekam na przepis ;)
dziękuję bardzo za przepis :)
UsuńNie wyszły? Jak dla mnie pysznie i pięknie ukazane :) Takie bielutkie! Widać, że mocno kokosowe i te owoce, obłędne :)
OdpowiedzUsuńTe śniadanie musiało bosko smakować
OdpowiedzUsuńPodałabyś przepis na takie leniwe ?
ile dalas mąki i sera? podasz przepis na taka porcje?
OdpowiedzUsuńwyglądają tak nieskończenie puszyście, że chyba sobie nawet sprawy z tego nie zdajesz! :)
OdpowiedzUsuńOj tam.
OdpowiedzUsuńWeź przestań.
Ja tu się troszkę muszę napatrzeć, bo mi się to bardzo podoba. Szczególnie owocowe nawiązanie do lata!:)
jakie białe! <3
OdpowiedzUsuńJakie piękne. Takie idealnie białe. Świetnie kontrastują z czerwonymi owocami :)
OdpowiedzUsuńlecę po twaróg, żeby zrobić leniwe na obiad. koniecznie z truskawkami :)
OdpowiedzUsuńJak nie wyszły? Zdjęcia, aż zachwycają! Wspaniale wyglądają z tymi owocami: biel w połączeniu z czerwienią, mmm. Pycha! :)
OdpowiedzUsuńnie wyszły? przecież one wyglądają genialnie! bardzo zimowo, niczym ulepione ze śniegu o.o
OdpowiedzUsuńChyba żartujesz! Jak to nie wyszły? Piękne, śnieżnobiałe, idealne kluseczki!
OdpowiedzUsuńWyszly , wyszly kluseczki piekne ♥
OdpowiedzUsuńFANTASTYCZNIE WYGLĄDAJĄ <3
OdpowiedzUsuńCudownie białe! :)
Gdzie Ci te zdjęcia nie wyszły ? Są zaczepiaste ! :D
OdpowiedzUsuńA jaki mają piękny kolorek te kluseczki - ta śnieżna biel z czerwienią owców ! Co za kontrast ;)
ale bredzisz, wyglądają fenomenalnie!
OdpowiedzUsuńjak nie wyszły, jak wyszły?! :D
OdpowiedzUsuńsą świeetne ;)
Właśnie te zdjęcia są jednymi z najlepszych u Ciebie, tak moim skromnym zdaniem :) A kluseczki na pewno wypróbuję.
OdpowiedzUsuńŚlinka cieknie, a ta mąka jest na pierwszym miejscu mojej listy "must have" od kilku miesiecy!
OdpowiedzUsuńwww.foodandphoneaddicted.blogspot.com
Wyglądają świetnie, delikatnie jak pianki! :D
OdpowiedzUsuńo matko, genialne! mistrzu! szkoda, że nie mogę jeść często twarogu :<
OdpowiedzUsuńale zapisuję!
to chyba ma związek z laktozą, ale nie jestem pewna, bo ogólnie krowie mleko i jogurty naturalne mogę jeść :)
Usuńnajgorzej z twarogiem i serkiem wiejskim. rewolucje w żołądku mam straszne do tego często mnie po tych produktach boli brzuch :< ale np po domowych drożdżówkach z białym serem nic mi nie było, więc chętnie skusze się na twoje kluchy, bo może kwestia obróbki cieplnej rozwiązuje problem ;)
Cudo! cudo! śnieżnobiałe kluski i krwistoczerowny sos...;)
OdpowiedzUsuńZdjęcia wyszły wspaniałe! Kluchy z resztą też^^
OdpowiedzUsuńJak dla mnie zdjęcia genialne, zwłaszcza drugie podbiło moje serce :3
OdpowiedzUsuńfantastyczne jedzonko! :D
OdpowiedzUsuńKocham leniwe kluski <3 Kokosowej wersji jeszcze nie próbowałam, a myślę, że warto.
OdpowiedzUsuńProszę, wpadnij i pomóż mi rozkręcić bloga. Dopiero zaczynam.
http://morningshappiness.blogspot.com/
Jak zdjęcia nie wyszły? Oszalałaś? ;) Wyglądają super i już sobie wyobrażam jak muszą smakować :)
OdpowiedzUsuńpalnę Cię w głowe!!!zdjęcia nie wyszły?! te zdjęcia są super zjawiskowe, aż zjadam oczami takie leniwe!!!!!
OdpowiedzUsuń*nie dało się bez wykrzykników, przepraszam :D
Wyglądają naprawdę mega <3 Muszę spróbować ;)
OdpowiedzUsuńdoes bialko mean egg white or protein powder? in each case, how much did you use? (:
OdpowiedzUsuńIt means egg white :) I use egg white from 1 egg :)
Usuńniestety rozpadają się zarówno formując je, jak i nie ma co wypływać bo rozpadają się w wodzie na czynniki pierwsze... pewnie wina mąki.
Usuń