~wegański gotowany jogurt sojowy z kakao, figą i suszoną morwą białą ; herbata choco-chili~
PRZEPIS /1 porcja/
~300g jogurtu sojowego (użyłam domowego - przepis)
~stevia/cukier do smaku + łyżeczka cukru waniliowego
~2 łyżki budyniu czekoladowego
~2 płaskie łyżki kakao
~50ml mleka sojowego (lub innego roślinnego)
Budyń mieszamy z mlekiem i cukrem/stevią. Jogurt wlewamy do rondelka i ciagle mieszając na małym ogniu doprowadzamy do wrzenia. Zdejmujemy z palnika i wlewamy rozmieszany budyń, ponownie stawiamy na palnik i gotujemy do zgęstnienia. Dodajemy kakao, mieszamy, wyłączamy palnik. Przelewamy jogurt do miseczki i podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego! :)
Suszoną morwę uwielbiam, a gotowany jogurcik muszę w końcu zroooobić :D
OdpowiedzUsuńWow, podziwiam za zrobienie własnego jogurtu :)
OdpowiedzUsuńJogurt sojowy <3 wieki go nie jadłam, a jest przepyszny :)
OdpowiedzUsuńPięknie wygląda. Aż mam ochotę łyżeczkę wbijać w monitor. :)
OdpowiedzUsuńwygląda jak czekoladowa chmurka! :)
OdpowiedzUsuńłał! mocno czekoladowy :D
OdpowiedzUsuńsuper pomysł! z całą pewnością wykorzystam :)
OdpowiedzUsuńkakaowa wersja musiała być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńA powiesz, czy smaczniejszy wegański, czy hmmm... jajeczny ? :)
OdpowiedzUsuńPrawie nie ma różnicy
Usuńwygląda bardzo delikatnie i kremowo. rewelacja :)
OdpowiedzUsuńWygląda obłędnie! Na jutrzejsze śniadanie będzie jak znalazł, w ogóle świetny blog, obserwuję!
OdpowiedzUsuńDomowy jogurt musi być świetny! Muszę się w końcu się zmobilizować i zrobić jakiś :)
OdpowiedzUsuńWygląda pięknie :)
OdpowiedzUsuńależ on ma cudowną konsystencję budyniu! ;) a czy na zwykłym jogurcie też to przejdzie? ;)
OdpowiedzUsuńTak, przepis na gotowany jogurt jest w zakładce "Inne przepisy"
Usuńfaktycznie, dziękuję bardzo ;)
UsuńJesteś mistrzynią w tych sprawach! Świetnie podany :)
OdpowiedzUsuń